Fenomenal Viktor Fasth höll nollan

Viktor Fasth var fenomenal i morse.

Rookiemålvakten fixade sin andra NHL-nolla när Anaheim knäckte Calgary med 4–0.

– Utan Viktor hade vi legat under med 5–1 efter den första perioden, sa Anaheims coach Bruce Boudreau.

Det var förmodligen Viktor Fasths bästa match sedan debuten i NHL i januari. Anaheim tog en tidig ledning i matchen, men efter målet handlade det mesta om Calgary Flames.

Det kanadensiska laget pepprade Fasth med skott i den första perioden – varav flera var riktigt vassa lägen – och att det stod 1–0 till Ducks efter 20 minuter var ett mysterium.

Eller som hemmacoachen Bruce Boudreau sa i pausintervjun i amerikansk tv:

– Tur att Viktor spelade så otroligt bra. Annars hade vi legat under med 5–1 i stället för att leda med 1–0. Nu måste vi öka skridskoåkningen och aggressiviteten.

Det gjorde Anaheim.

”Glad att vi vann”

I den andra delen av mellanakten kom både 2–0 (Bobby Ryan) och 3–0 (Sheldon Souray) och därmed var matchen i praktiken avgjord. Ryan Getzlaf satte sedan 4–0 i slutskedet av matchen.

Samtidigt fortsatte Fasth i samma säkra stil under resten av matchen. Totalt blev det 29 räddningar och därmed höll den Kalix-födde svensken nollan för andra gången sedan debuten i januari.

– Jag är bara glad att vi vinner i dag, sa Fasth till Fox Sport efter matchen.