Skärtorsdag 28 mars

Glad påsk önskar Bandymamma

Knights avslutade seriespelet med flaggan i topp

Kungsängen Knights spelade seriespel hemma i Kungsängen, i UBGs Sporthall under lördagen. Tre matcher blev det för laget i sista omgången innan slutspel. Knights har enligt lagedningen gjort stora framsteg under säsongen, så avslutningen gav härlig eftersmak.
Laget inledde med spel mot Södertörn 2 på lördagsmorgonen. Efter en stark laginsats vann Knights med övertygande 5-0.
Match nummer två spelades mot Bergfoten. I början av säsongen åkte Knights på storstryk mot laget. Siffror som 0-15 var inte ovanliga. I går fick Bergfoten jobba för vinsten. De var fortfarande det bättre laget sett till helheten, men Knights bet ifrån bra och kunde till och med sätta lite press på motståndarna.
Bergfoten gjorde två tidiga ledningsmål. I den tionde minuten reducerade Knights

Viktor Fasth var fenomenal i morse.

Rookiemålvakten fixade sin andra NHL-nolla när Anaheim knäckte Calgary med 4–0.

– Utan Viktor hade vi legat under med 5–1 efter den första perioden, sa Anaheims coach Bruce Boudreau.

Det var förmodligen Viktor Fasths bästa match sedan debuten i NHL i januari. Anaheim tog en tidig ledning i matchen, men efter målet handlade det mesta om Calgary Flames.

Det kanadensiska laget pepprade Fasth med skott i den första perioden – varav flera var riktigt vassa lägen – och att det stod 1–0 till Ducks efter 20 minuter var ett mysterium.

Eller som hemmacoachen Bruce Boudreau sa i pausintervjun i amerikansk tv:

– Tur att Viktor spelade så otroligt bra. Annars hade vi legat under med 5–1 i stället för att leda med 1–0. Nu måste vi öka skridskoåkningen och aggressiviteten.

Det gjorde Anaheim.

”Glad att vi vann”

I den andra delen av mellanakten kom både 2–0 (Bobby Ryan) och 3–0 (Sheldon Souray) och därmed var matchen i praktiken avgjord. Ryan Getzlaf satte sedan 4–0 i slutskedet av matchen.

Samtidigt fortsatte Fasth i samma säkra stil under resten av matchen. Totalt blev det 29 räddningar och därmed höll den Kalix-födde svensken nollan för andra gången sedan debuten i januari.

– Jag är bara glad att vi vinner i dag, sa Fasth till Fox Sport efter matchen.